
Bananenmilkshake met vanilleijs en pinda’s
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
60 g bruine basterdsuiker
100 ml room
½ citroen
500 ml PLUS halfvolle melk (PlanetProof)
2 bollen vanille-ijs
300 g banaan
1 el pinda’s
Bereidingswijze
Doe de suiker in een droge koekenpan.
Verwarm de pan op laag tot middelhoog vuur, totdat de suiker begint te smelten.
Let op: roer de suiker niet en blijf goed opletten.
De suiker kleurt vanzelf lichtbruin.
Blus wanneer de karamel amberkleurig is en begint te geuren af met de room.
Rasp de schil van de citroen erboven en laat inkoken.
Pureer melk, ijs en bananen tot milkshake.
Laat de saus door de glazen walsen zodat de wanden ermee bedekt zijn.
Schenk de milkshake in de glazen, hak de pinda's grof en garneer de milkshake ermee.
Meer recepten in de categorie