Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Banoffee potjes

Banoffee potjes

Ingrediënten

  • 2 stuks bananen
  • 300 gram dadels
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram koek
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 1 snufje zout
Banoffee potjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ontpit de dadels en week minstens 2 uur in warm water.
  2. Pel de banaan en snijd in plakjes. Hak de koekjes grof.
  3. Giet de dadels af maar bewaar 1/4 van het vocht. Pureer de dadels samen met het vanillearoma, het weekvocht en 1 snuf zout tot een romige karamelsaus.
  4. Doe een laagje koekkruimels in een glaasje, schep er 1 eetlepel dadel-karamelsaus bovenop en volg met 2 eetlepels Griekse yoghurt en een aantal plakjes banaan. Herhaal deze stap met de overige glaasjes en garneer met nog wat plakjes banaan en koekkruimels. Serveer de potjes met wat extra karamelsaus.
  5. Tip: Garneer met grof zeezout!

    Voedingswaarde

  • Kcal 546
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 105 g
  • waarvan suikers 90
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 8