
Banoffee potjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks bananen
300 gram dadels
300 gram Griekse yoghurt
200 gram koek
1 theelepel vanillearoma
1 snufje zout
Bereidingswijze
1. Ontpit de dadels en week minstens 2 uur in warm water.
2. Pel de banaan en snijd in plakjes. Hak de koekjes grof.
3. Giet de dadels af maar bewaar 1/4 van het vocht. Pureer de dadels samen met het vanillearoma, het weekvocht en 1 snuf zout tot een romige karamelsaus.
4. Doe een laagje koekkruimels in een glaasje, schep er 1 eetlepel dadel-karamelsaus bovenop en volg met 2 eetlepels Griekse yoghurt en een aantal plakjes banaan. Herhaal deze stap met de overige glaasjes en garneer met nog wat plakjes banaan en koekkruimels. Serveer de potjes met wat extra karamelsaus.
Tip: Garneer met grof zeezout!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2292 Kj
Calorieën
546 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
105 gram
Waarvan suikers
90 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie