Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Banoffeetaart

Banoffeetaart

8 pers.
ca. 265 min

Ingrediënten

1 blikje gecondenseerde melk (305 ml, Melkan)
150 g boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
100 g poedersuiker + 1 el extra voor de slagroom
1 ei
1 mespunt zout
250 g bloem
35 g amandelmeel (Biologisch PLUS)
3 middelgrote bananen (Fairtrade)
350 ml slagroom
25 g pure chocolade (Fairtrade)
ca. 5 banoffee paaseitjes (PLUS FeestMoment)
Benodigdheden: mixer, taartvorm met losse bodem ca. 24 cm, deegroller, blindbakvulling

Bereidingswijze

1 Doe het ongeopende blikje melk in een pan met water, zorg dat het blikje helemaal onder staat. Breng aan de kook en laat, eenmaal aan de kook, op laag vuur 3 uur koken. De gecondenseerde melk is nu karamel. Laat helemaal afkoelen in het ongeopende blikje.
2 Meng de boter met de poedersuiker, het ei en zout met de mixer in een kom. Voeg de bloem en het amandelmeel toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Vorm tot een bal, druk plat, verpak in plasticfolie en laat min. 1 uur rusten in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in met boter. Rol het deeg met de deegroller uit tot een dunne, ronde lap van ca. 4 mm dik en 28 cm doorsnee. Bekleed de vorm met het deeg en snijd de rand mooi bij. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de bodem 10 min. in de vriezer.
4 Bekleed de taartbodem met aluminiumfolie, vul met blindbakvulling en bak de bodem 10 min. in de oven. Verwijder dan het aluminiumfolie en de blindbakvulling en bak nog 15 min. of tot de bodem goudbruin is. Laat helemaal afkoelen.
5 Verwijder de taartvorm en zet de bodem op een bord. Verdeel de karamel erover. Snijd de banaan in plakjes en verdeel die er ook over. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf met de mixer en verdeel over de banaan. Schaaf de chocolade er met een dunschiller over en garneer met de banoffee paaseitjes.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
735 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
83 gram
Eiwitten
11 gram
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS Boerentrots Biefstuktartaartjes Blonde d'Aquitaine 2 stuks en 4 stuks
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen