
Banoffeetaart
8 pers.
ca. 265 min
Ingrediënten
1 blikje gecondenseerde melk (305 ml, Melkan)
150 g boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
100 g poedersuiker + 1 el extra voor de slagroom
1 ei
1 mespunt zout
250 g bloem
35 g amandelmeel (Biologisch PLUS)
3 middelgrote bananen (Fairtrade)
350 ml slagroom
25 g pure chocolade (Fairtrade)
ca. 5 banoffee paaseitjes (PLUS FeestMoment)
Benodigdheden: mixer, taartvorm met losse bodem ca. 24 cm, deegroller, blindbakvulling
Bereidingswijze
1 Doe het ongeopende blikje melk in een pan met water, zorg dat het blikje helemaal onder staat. Breng aan de kook en laat, eenmaal aan de kook, op laag vuur 3 uur koken. De gecondenseerde melk is nu karamel. Laat helemaal afkoelen in het ongeopende blikje.
2 Meng de boter met de poedersuiker, het ei en zout met de mixer in een kom. Voeg de bloem en het amandelmeel toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Vorm tot een bal, druk plat, verpak in plasticfolie en laat min. 1 uur rusten in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in met boter. Rol het deeg met de deegroller uit tot een dunne, ronde lap van ca. 4 mm dik en 28 cm doorsnee. Bekleed de vorm met het deeg en snijd de rand mooi bij. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de bodem 10 min. in de vriezer.
4 Bekleed de taartbodem met aluminiumfolie, vul met blindbakvulling en bak de bodem 10 min. in de oven. Verwijder dan het aluminiumfolie en de blindbakvulling en bak nog 15 min. of tot de bodem goudbruin is. Laat helemaal afkoelen.
5 Verwijder de taartvorm en zet de bodem op een bord. Verdeel de karamel erover. Snijd de banaan in plakjes en verdeel die er ook over. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf met de mixer en verdeel over de banaan. Schaaf de chocolade er met een dunschiller over en garneer met de banoffee paaseitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
735 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
83 gram
Eiwitten
11 gram