
Barbecuebanaan met bitterkoekjes en chocolade
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
4 bitterkoekjes
40 g pure chocolade
4 bananen
2 el bruine suiker
4 el bitterkoekjeslikeur
Bereidingswijze
Steek de barbecue aan en laat de kolen goed heet worden.
Hak de chocolade en bitterkoekjes grof.
Snijd de bananen in schil over de lengte (let op: snijd niet helemaal door). Spreid de schil van de banaan een beetje open.
Vul de opening met de suiker, likeur, bitterkoekjes en chocolade.
Wikkel de bananen in met aluminiumfolie en rooster ze circa 10 minuten op de barbecue. Je kan de verpakte bananen ook tussen de kolen leggen, maar zorg er dan voor dat de kolen iets zijn afgekoeld en je een tang gebruikt om ze uit de barbecue te halen.
Laat circa 10 minuten afkoelen. Wees voorzichtig bij het openen van de pakketjes.
Variatietip!
Geef de barbecuebanaan een tropisch tintje met een fruitsalade van verse mango, ananas en munt on the side.
Meer recepten in de categorie