Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Barbecuebanaan met bitterkoekjes en chocolade

Barbecuebanaan met bitterkoekjes en chocolade

Ingrediënten

  • 4 bitterkoekjes
  • 40 g pure chocolade
  • 4 bananen
  • 2 el bruine suiker
  • 4 el bitterkoekjeslikeur
Barbecuebanaan met bitterkoekjes en chocolade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan en laat de kolen goed heet worden.
  2. Hak de chocolade en bitterkoekjes grof.
  3. Snijd de bananen in schil over de lengte (let op: snijd niet helemaal door). Spreid de schil van de banaan een beetje open.
  4. Vul de opening met de suiker, likeur, bitterkoekjes en chocolade.
  5. Wikkel de bananen in met aluminiumfolie en rooster ze circa 10 minuten op de barbecue. Je kan de verpakte bananen ook tussen de kolen leggen, maar zorg er dan voor dat de kolen iets zijn afgekoeld en je een tang gebruikt om ze uit de barbecue te halen.
  6. Laat circa 10 minuten afkoelen. Wees voorzichtig bij het openen van de pakketjes.

Variatie

Geef de barbecuebanaan een tropisch tintje met een fruitsalade van verse mango, ananas en munt on the side.