
Barbecueworst
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 10 Min
Ingrediënten
4-8 stuks barbecueworsten
Extra: Aluminium grillschaal
Bereidingswijze
Leg de kolen aan de zijkanten van de barbecue en plaats een aluminium schaal ertussen.
Gril de barbecueworsten op het rooster. Het vet zal door de techniek ‘indirect grillen’ niet meer lekken in de hete kolen omdat er een aluminium bak onder ligt.
Tip
Worst indirect grillen op de barbecue doe je door deze op een rooster te plaatsen zonder directe hitte daaronder. De kolen verplaats je naar de zijkant en tussen de kolen plaats je een aluminium schaal. Hier kan het vet van de worst in druipen. Door de deksel van de barbecue tijdens het grillen te sluiten, circuleert de warmte rond het vlees. Grotere stukken hoef je dus niet meer om te draaien omdat de warmte verdeling constant is. Zijn de barbecueworsten donkerbruin en gaar? Dan smullen maar! Serveer de worsten met BBQ Chili Calvé saus.
Meer recepten in de categorie