
Basis pannenkoekenbeslag
Ontbijt
10 pers.
ca. 10 min
Frans
Ingrediënten
125 gram bloem
125 gram volkorenmeel
1 theelepel bakpoeder
1 ei
400 milliliter halfvolle melk
3 eetlepels olie
Bereidingswijze
1. Meng in een kom de bloem en het volkorenmeel met het bakpoeder en een mespunt zout. Duw er met een houten lepel een kuiltje in.
2. Breek het ei in de maatbeker met melk en klop het mengsel met de vork glad.
3. Schenk het eiermengsel in het kuiltje van het meel. Roer met de houten lepel vanuit het midden het meel door de eiermelk, zodat een glad en klontvrij beslag ontstaat. Roer de olie erbij.
4. Bak van het beslag in een koekenpan met een anti-aanbaklaag 8-10 pannenkoeken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
140 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie