
Basisglaze
4 pers.
ca. 30 Min
Ingrediënten
50 gram bruine suiker
25 ml tomatenketchup
150 ml balsamico azijn
1 eetlepel Worcestershire saus
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel knoflook
4 stuks Beter Leven kipfilet
Extra: Weber siliconenkwast
Bereidingswijze
Pel en pers het teentje knoflook uit.
Voeg de balsamico azijn, de tomatenketchup, de bruine suiker, de Worcestershire saus, de mosterd en de knoflook aan steelpan toe en breng het mengsel al roerende aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 10-15 minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Breng de kipfilets op smaak met zout en peper en plaats de kip op de barbecue. Gril de kip in 8 minuten rondom gaar en bestrijk de filets met behulp van een kwastje met de glaze. Gril het vlees vervolgens nog 1 keer rondom en breng een extra laagje glaze aan voor meer smaak en glans.
Een glaze is niet veel meer dan een dunne saus die tijdens het barbecueën op het laatste moment op het vlees wordt aangebracht. Bijvoorbeeld met de Weber siliconenkwast. Gril het vlees vervolgens nog 1 keer rondom en breng een extra laagje glaze aan voor meer smaak, glans en een knapperig laagje. Deze ontstaat door het karamelliseren van de suiker.