
Basisgranola
Ontbijt
30 pers.
ca. 10 min
Amerikaans
Ingrediënten
200 gram notenmix (grof gehakt, ongezouten, ongebrand)
100 gram zonnebloempitten
350 gram havervlokken
100 gram lijnzaad
100 gram kokoschips
1 eetlepel kaneel
200 gram vloeibare honing
130 milliliter zonnebloemolie
125 gram rozijnen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng alle droge ingrediënten, behalve de rozijnen, in een ruime kom.
2. Voeg vervolgens de honing en olie toe en meng goed. Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 30 min. in het midden van de oven krokant. Schep elke 10 min. om, zodat alles gelijkmatig roostert en niet verbrandt.
3. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen. Meng de rozijnen erdoor en bewaar maximaal 3 weken in een luchtdichte pot of luchtdicht blik.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
222 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie