
Basisrecept bouillon
Voorgerecht
8 pers.
ca. 240 min
Nederlands
Ingrediënten
600 gram mager soepvlees
2 kruidnagels
1 ui (in kwarten)
1 winterwortel (in grove stukken)
1 prei (in stukken)
2 stengels bleekselderij (in stukken)
10 zwarte peperkorrels
4 takjes platte peterselie
2 laurierblaadjes
4 takjes tijm
Bereidingswijze
1. Breng in een grote soeppan het soepvlees met 3 liter koud water aan de kook. Schep het schuim dat komt bovendrijven eraf.
2. Steek de kruidnagels in de ui en voeg samen met de wortel, prei, bleekselderij en peperkorrels toe aan de bouillon.
3. Bind de peterselie, laurier en tijm met keukengaren bij elkaar en leg dit boeketje in de soep.
4. Laat de bouillon, zonder deksel en net onder het kookpunt, 3-4 uur trekken.
5. Tijdens het trekken dampt de bouillon tot 2/3 in. Schep regelmatig het schuim eraf.
6. Schenk de bouillon met groente en vlees boven een andere pan door een puntzeef met daarin een schone doek.
7. Laat de bouillon met het deksel op de pan afkoelen.
8. Schep het gestolde vet eraf en maak er vervolgens een heerlijke soep mee.
Meer recepten in de categorie