
Basisrecept kruidnoten
Bakken
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram bruine basterdsuiker
15 gram speculaaskruiden
125 gram zachte roomboter
90 milliliter melk
1 mespuntje zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker, de speculaaskruiden, de roomboter en een mespuntje zout door elkaar.
3. Voeg een gedeelte van de melk toe, zodat het deeg een mooi geheel vormt. Is het nog te droog, voeg dan steeds een klein beetje extra melk toe.
4. Kneed het geheel door tot een stevige bal ontstaat. Kneed je te lang, dan gaat het deeg weer uit elkaar vallen.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol knikkers van het deeg. Druk iets plat op je hand en leg op de bakplaat.
6. Bak de kruidnoten (afhankelijk van de grootte) in ongeveer 15 minuten krokant.
7. Neem uit de oven, schuif van de bakplaat en laat afkoelen.