
Basisrecept pannenkoekenbeslag
Ontbijt
10 pers.
ca. 45 min
Nederlands
Ingrediënten
250 gram bloem
2 grote eieren
500 milliliter melk
0 boter
Bereidingswijze
1. Doe de bloem met een mespunt zout, de eieren en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door en laat het beslag circa 30 minuten rusten.
2. Verhit een klontje boter in een koekenpan met een dikke bodem en een anti-aanbaklaag.
3. Schep een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur circa 3 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is.
4. Keer met behulp van een paletmes, een spatel of een pannendeksel om en laat de onderkant in circa 1 minuut goudbruin bakken.
5. Laat de pannenkoek uit de pan op een platte schaal glijden en bak zo nog 7-9 pannenkoeken op dezelfde manier.
6. Houd de gebakken pannenkoeken warm op een pan met heet water of in een op 100°C voorverwarmde oven. Of warm ze op in de magnetron.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
165 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie