
Basisrecept salted caramel
Nagerecht
1 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
200 gram suiker
100 gram boter (in blokjes)
125 milliliter kookroom
1 theelepel grof zeezout
Bereidingswijze
1. Verwarm de suiker met 50 ml water in een steelpan met dikke bodem op middelhoge stand tot de suiker helemaal gesmolten is.
2. Laat het suikermengsel zachtjes borrelen. Roer niet, maar draai de pan af en toe rond.
3. Voeg, als de suiker begint te kleuren, op een lage stand de boter toe en laat deze smelten.
4. Voeg voorzichtig op een lage stand de room in delen toe. Roer en kook zachtjes 1 minuut.
5. Neem de karamel van de warmtebron en voeg het zout toe.
6. Laat afkoelen voor gebruik of bewaar in de koelkast.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1965 kcal
Vetten
126 gram
Waarvan verzadigd vet
82 gram
Koolhydraten
205 gram
Eiwitten
4 gram