
Basissaus tomaat en gehakt
Hoofdgerecht
1 pers.
Mediterraans
Ingrediënten
750 gram gemengd gehakt
1 kilogram tomaat
4 stuks sjalotten
4 teentjes knoflook
2 eetlepels milde paprikapoeder
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 scheutje olijfolie
1 snufje versgemalen peper
1 snufje zout
Bereidingswijze
1. Snijd de tomaten in grove stukken. Maak de sjalot en de knoflook schoon en snipper grof.
2. Zweet in een ruime hapjespan in een flinke scheut olijfolie de sjalot en de knoflook aan.
3. Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Laat stevig bakken tot het begint te kleuren en voeg dan het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe. Kruid met zout en peper.
4. Voeg er de grofgesneden tomaten aan toe en breng al roerend aan de kook.
5. Zet het vuur iets lager en laat 40 minuten zachtjes pruttelen, zodat een geconcentreerde saus ontstaat. Roer tussendoor regelmatig om.
Meer recepten in de categorie