
Bavette met chimichurri
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 teen knoflook
1 schaal platte peterselie (a 15 g)
1 eetlepel PLUS gedroogde oregano
1 theelepel chilivlokken
6 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
2 eetlepels PLUS rode wijnazijn
1 theelepel PLUS paprikapoeder
Bavette (Boerentrots van PLUS a 300 g)
Extra nodig: aluminiumfolie, BBQ
Bereidingswijze
1 Snijd 1 teen knoflook en de blaadjes van 1 schaal platte peterselie (a 15 g) fijn. Meng dit met 1 eetlepel PLUS gedroogde oregano, 1 theelepel chilivlokken, 5 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel, 2 eetlepels PLUS rode wijnazijn, 1 theelepel PLUS paprikapoeder, 3 eetlepels water en zout naar smaak.
2 Zorg dat de bavette (Boerentrots van PLUS a 300 g) op kamertemperatuur is en dep het vlees goed droog met keukenpapier. Bestrijk dun met 1 eetlepel PLUS olijfolie traditioneel en bestrooi met peper en zout naar smaak.
3 Rooster de bavette in ca. 5 min. medium rare, keer het vlees halverwege. Laat van de BBQ nog 5 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
4 Snijd het vlees in plakjes en serveer met de chimichurri-saus.
Meer recepten in de categorie