Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bavette met chimichurri

Bavette met chimichurri

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 schaal platte peterselie (a 15 g)
  • 1 eetlepel PLUS gedroogde oregano
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 6 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
  • 2 eetlepels PLUS rode wijnazijn
  • 1 theelepel PLUS paprikapoeder
  • Bavette (Boerentrots van PLUS a 300 g)
  • Extra nodig: aluminiumfolie, BBQ
Bavette met chimichurri product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd 1 teen knoflook en de blaadjes van 1 schaal platte peterselie (a 15 g) fijn. Meng dit met 1 eetlepel PLUS gedroogde oregano, 1 theelepel chilivlokken, 5 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel, 2 eetlepels PLUS rode wijnazijn, 1 theelepel PLUS paprikapoeder, 3 eetlepels water en zout naar smaak.
  2. 2 Zorg dat de bavette (Boerentrots van PLUS a 300 g) op kamertemperatuur is en dep het vlees goed droog met keukenpapier. Bestrijk dun met 1 eetlepel PLUS olijfolie traditioneel en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  3. 3 Rooster de bavette in ca. 5 min. medium rare, keer het vlees halverwege. Laat van de BBQ nog 5 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
  4. 4 Snijd het vlees in plakjes en serveer met de chimichurri-saus.