
Bavette
2 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
Bavette van 280g
Kruiden naar wens
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
Haal de bavette 10 – 15 minuten voor het grillen uit de koelkast en uit de verpakking en laat rusten bij kamertemperatuur.
Kruiden kunnen voor of na het bakken naar wens aangebracht worden.
Zorg ervoor dat de BBQ op hoge temperatuur staat – minimaal 220°C is vereist om een bruin korstje te verkrijgen.
Leg het vlees op de BBQ en grill beide zijden op hoge temperatuur gedurende telkens 2 minuten.
Indien een meer doorbakken resultaat gewenst is, kan de BBQ verlaagd worden in temperatuur naar 160°C (wanneer regeling van hitte niet mogelijk is, leg je het stuk best wat verder van het vuur) om verder te bakken tot de gewenste kerntemperatuur bereikt is. (voor rosé: 55 à 60°C in de kern – voor doorbakken 60 à 67°C in de kern)
Laat het vlees 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor het serveren.
Meer recepten in de categorie