
BBQ-asperges met ham, ei en dilleboter
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
3 eieren
6 takjes dille
75 g roomboter op kamertemperatuur
800 g geschilde asperges
2 el olijfolie
200 g slagersachterham (vleeswaren)
Bereidingswijze
Kook de eieren in 7 minuten hard, pel ze en snijd in partjes. Hak 4 takjes dille fijn en prak deze met een vork door de zachte boter.
Bestrijk de asperges met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Gril de asperges op de barbecue in 12-15 minuten gaar tot ze mooie grillstrepen hebben. Keer ze regelmatig. Laat intussen de dilleboter op een lage stand of in een pannetje op de barbecue smelten. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de gegrilde asperges over 4 borden. Leg de ham en de partjes ei erbij. Garneer met de laatste 2 takjes dille en serveer met de dilleboter.
Variatietip
Vervang de slagersachterham door gegrilde verse zalmfilet. Gebruik plantaardige zalmfilets voor een vegetarische variant.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
308 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
9 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
2.71 gram