
BBQ asperges
Borrel
4 pers.
ca. 45 min
Europees
Ingrediënten
12 stukken groene asperges
6 plakjes ontbijtspek
4 eetlepels barbecuesaus (plakjes)
3 plakken roomboterbladerdeeg
1 stuk Eieren (losgeklopt)
Bereidingswijze
1. -Verwarm de oven voor op 185 graden.
2. -Snijd de harde onderkant van de asperges en schil het onderste gedeelte lichtjes.
3. -Blancheer de asperges 2 minuten in gezouten water. Spoel direct af in koud water en dep vervolgens zeer goed droog.
4. -Rol het bladerdeeg iets dunner uit met behulp van een deegroller en snijd ieder plakje in 4 reepjes. Trek nog iets uit.
5. -Snijd de plakjes ontbijtspek in de lengte doormidden.
6. -Smeer iedere asperge in met barbecuesaus en rol in met het ontbijtspek.
7. -Rol het bladerdeeg om de asperges en leg op een bakplaat.
8. -Smeer het bladerdeeg lichtjes in met losgeklopt ei en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
9. -Serveer op een schaal met een extra schaaltje barbecuesaus.
Meer recepten in de categorie