
BBQ-burger met biercocktail
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
4 stuks hamburgers
200 gram ijsbergsla
20 cl bier
4 stuks pitabroodjes
100 gram komkommersalade
12 cl gin
130 gram witte basterdsuiker
3 stuks limoenen
800 ml spuitwater
1 stuk citroen
Bereidingswijze
1. Spoel en rasp de schil van de limoenen, halveer ze en pers het sap uit. Haal het sap door een zeefje.
2. Verwarm het bier in een steelpan (laat niet koken), voeg de suiker toe en verwarm tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de limoenrasp toe en laat de siroop afkoelen.
3. Verhit ondertussen een grillpan of contactgrill voor.
4. Gril de hamburgers in 5-6 minuten rondom bruin.
5. Gril vervolgens de pitabroodjes rondom 3 minuten.
6. Snijd de pitabroodjes voorzichtig open, vul ze met de ijsbergsla, de hamburgers en de komkommersalade.
7. Snijd de citroen in plakken. Giet vervolgens voor de biercocktail 3 cl gin, 4 cl biersiroop, 3 cl vers limoensap en 20 cl spuitwater in een longdrinkglas en herhaal deze stap voor de overige 3 glazen. Garneer de cocktails met een plakjes citroen.
8. Serveer de burgers samen met de cocktails.
Tip: serveer de cocktails met ijs.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2760 Kj
Calorieën
659 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
70 gram
Waarvan suikers
38 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
27 gram