

BBQ kip sandwich
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
6.03 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Kipdijfilet
2 eetlepel Zonnebloemolie
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Komijn gemalen
1 Snufje Uienpoeder
1 Snufje Knoflookpoeder
1 Snufje Oregano
4 stuks PLUS Hamburgerbroodjes
4 eetlepel Mayonaise
4 eetlepel Sriracha
1 stuk Ijsbergsla
Bereidingswijze
1. Verwarm de bbq voor direct grillen of oven voor op 220 graden (zet de grillstand aan).
2. Meng de kippendijen met de zonnebloemolie, paprikapoeder, komijnpoeder, uipoeder, knoflookpoeder, oregano en peper en zout. Laat minimaal 20 minuten intrekken.
3. Meng intussen de mayonaise met de sriracha. Was intussen de ijsbergsla en snijd in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen.
4. Rooster de kip tot dit gaar is, de kerntemperatuur moet tussen de 72 en 82 graden zijn.
5. Beleg de broodjes met de srirachamayonaise, de ijsbergsla, de kip en de rode uien. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie