
BBQ-pakketje met parmezaankrieltjes en rucola
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
500 gram Biologisch PLUS Krieltjes met schil (zak 1 kg)
2 tenen knoflook
3 el PLUS Olijfolie
50 gram Parmezaanse kaas (stuk
25 gram rucola
Keukenmateriaal aluminiumfolie
Bereidingswijze
Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 10 min. net gaar. Pers intussen de knoflook boven de olijfolie.
Giet de krieltjes af en laat ze uitlekken. Meng de krieltjes met de knoflookolie en verdeel over de vellen aluminiumfolie.
Bestrooi met 2/3 van de Parmezaanse kaas en peper naar smaak. Vouw de pakketjes goed dicht.
Rooster de pakketjes met krieltjes op de hete barbecue 8 min., tot de kaas is gesmolten.
Open de pakketjes aan tafel. Bestrooi ze met de rucola en de rest van de kaas.
Variatietip
Stop tussen de krieltjes nog wat groenten, zoals roosjes bloemkool of broccoli. Weinig tijd? Neem 1 schaal halve kriel met schil & rozemarijn (450 g). Verdeel de halve krieltjes met de Parmezaanse kaas over de aluminiumfolie en vouw de pakketjes dicht.
Meer recepten in de categorie