
BBQ sausjes
Bijgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Amerikaans
Ingrediënten
2 middelgrote eidooiers
1.5 eetlepels natuurazijn
0 sap van ¼ citroen
1 theelepel flinke gladde mosterd
250 milliliter zonnebloemolie
0 versgemalen peper
0 zout
4 eetlepels zelfgemaakte mayonaise
2 eetlepels curry ketchup
2 eetlepels chilisaus
Bereidingswijze
1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
2. Roer in een kom de eidooiers, de mosterd, de azijn en het citroensap los met behulp van een garde
3. Voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe, terwijl je goed blijft roeren met de garde.
4. Ga op deze manier door tot alle olie beetje bij beetje is opgenomen.
5. Breng de mayonaise op smaak met een snufje zout en versgemalen peper.
6. Wil je het net nog iets zuurder hebben, voeg dan een scheutje citroensap of azijn toe.
7. Voor de sambasaus: schep alle ingrediënten in een kommetje en roer goed door elkaar. Eventueel kun je het nog verder op smaak brengen met een snufje zout en peper. Houd je van meer pit, vervang dan de chilisaus door sambal.
Meer recepten in de categorie