
BBQ-worst met barbecue-gembersaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
2 rode uien
3 cm gemberwortel
4 el PLUS rode wijnazijn
2 el donkere basterdsuiker
2 el gembersiroop
200 ml PLUS tomatenketchup
4 Boerentrots van PLUS BBQ-worsten naturel
3 el PLUS mayonaise
1 tl PLUS mosterd
1 tl gedroogde dragon
1 zak gesneden spitskool (400 g)
1 zakje wortel julienne (150 g)
Keukenmateriaal: rasp, 2 metalen barbecuespiesen
Bereidingswijze
Rasp 1 ui grof. Schil de gember en rasp fijn. Meng de geraspte ui en gember met 2 el rode wijnazijn, de basterdsuiker, gembersiroop en ketchup.
Rijg de worsten samen aan 2 spiesen. Bestrijk ze rondom met de helft van de barbecue-gembersaus en marineer 15 min.
Meng de mayonaise met de mosterd, de laatste 2 el wijnazijn en de dragon. Schep de spitskool en wortel erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de worsten op de hete barbecue in 10 min. bruin en gaar. Serveer ze met de rest van de barbecue-gembersaus en de koolsalade.
Variatietip
De barbecue-gembersaus is lekker als tafelsaus en marinade voor worsten, maar ook voor speklapjes en karbonades.