
Beef bourguignon
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
800 gram runderlappen
500 ml rode wijn
20 gram platte peterselie
500 gram spruitjes
4 teentjes knoflook
200 gram champignons
3 stuks uien
3 takjes tijm
2 stuks laurierbladeren
125 gram spekreepjes
4 eetlepels bloem
1 stuk runderboillonblokje
2 eetlepels tomatenpuree
2 stuks wortels
500 gram aardappelen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de runderriblappen in gelijke stukken, de wortel in grove plakken, de champignons in partjes en rits de blaadjes van de takjes tijm.
3. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snijd doormidden. Was de aardappelen en snijd in parten.
4. Verhit een pan en bak de spekjes aan, voeg de ui samen met 3/4 van de knoflook en de helft van de tijm toe. Voeg dan de wortel, de champignons, de helft van de peterselie en de runderriblappen toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Blus af met de wijn, de tomatenpuree en de runderbouillon en draai het vuur laag.
5. Voeg de laurier en de bloem toe en laat het geheel met de deksel op de pan minimaal 2.5 uur stoven. Roer af en toe door.
6. Verdeel de aardappelen en de spruiten over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met olijfolie en verdeel de resterende knoflook en tijm eroverheen. Rooster in 30 minuten gaar.
7. Verdeel de beef bourguignon over de borden, serveer met de geroosterde spruiten en aardappeltjes en garneer met de overige peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3152 Kj
Calorieën
752 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
39 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
56 gram