Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Beef bourguignon

Beef bourguignon

Ingrediënten

  • 800 gram runderlappen
  • 500 ml rode wijn
  • 20 gram platte peterselie
  • 500 gram spruitjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 gram champignons
  • 3 stuks uien
  • 3 takjes tijm
  • 2 stuks laurierbladeren
  • 125 gram spekreepjes
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 stuk runderboillonblokje
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 stuks wortels
  • 500 gram aardappelen
Beef bourguignon product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de runderriblappen in gelijke stukken, de wortel in grove plakken, de champignons in partjes en rits de blaadjes van de takjes tijm.
  3. 3. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snijd doormidden. Was de aardappelen en snijd in parten.
  4. 4. Verhit een pan en bak de spekjes aan, voeg de ui samen met 3/4 van de knoflook en de helft van de tijm toe. Voeg dan de wortel, de champignons, de helft van de peterselie en de runderriblappen toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Blus af met de wijn, de tomatenpuree en de runderbouillon en draai het vuur laag.
  5. 5. Voeg de laurier en de bloem toe en laat het geheel met de deksel op de pan minimaal 2.5 uur stoven. Roer af en toe door.
  6. 6. Verdeel de aardappelen en de spruiten over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met olijfolie en verdeel de resterende knoflook en tijm eroverheen. Rooster in 30 minuten gaar.
  7. 7. Verdeel de beef bourguignon over de borden, serveer met de geroosterde spruiten en aardappeltjes en garneer met de overige peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 752
  • Eiwit 56 g
  • Koolhydraten 68 g
  • waarvan suikers 39
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 13