Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Kerstpakkettenshop
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Beef Wellington met rodewijnsaus

Beef Wellington met rodewijnsaus

Hoofdgerecht
8 pers.
ca. 50 min
Frans

Ingrediënten

1 kilogram rosbief (stuk van gelijke dikte)
50 gram boter
5 sjalotjes (gesnipperd)
250 gram oesterzwammen (in reepjes, schoongeveegd)
1 eetlepel cognac
150 gram roompaté
1 pak diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
1 eidooier
1 eetlepel bloem
300 milliliter kalfsfond
200 milliliter rode wijn

Bereidingswijze

1. Haal het vlees 30 minuten voor bereiden uit de koelkast.
2. Bestrooi de rosbief met peper en zout.
3. Verhit de helft van de boter en bak het vlees in circa 8 minuten rondom bruin. Neem het uit de pan en laat het iets afkoelen.
4. Bak de sjalotjes en paddenstoelen in de rest van de boter tot het vocht verdampt is. Voeg peper en zout toe en laat dit mengsel afkoelen.
5. Meng de helft ervan met de cognac door de paté.
6. Rol de deegplakjes uit tot een grote lap die ruim om het vlees past.
7. Bestrijk het vlees aan alle kanten met een dikke laag van de gemengde paté. Leg het vlees op het midden van het deeg.
8. Bestrijk de randen van het deeg met water en vouw het deeg om het vlees. (Snijd eventueel de hoeken uit het deeg zodat de deeglaag niet te dik wordt.) Druk de randen goed aan.
9. Leg het vlees met de deegnaad aan de onderzijde op een ingevette bakplaat. Knip het deeg op enkele plaatsen in om de hete lucht te laten ontsnappen.
10. Rol de restjes van het deeg opnieuw uit en vorm er figuurtjes van. Plak deze met losgeklopt ei op het deeg. Strijk de rest van het ei over het gerecht. Bewaar de Beef Wellington afgedekt in de koelkast.
11. Haal het vlees 30 minuten voor bereiden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C.
12. Zet het vlees in het midden van de oven en bak circa 25-30 minuten tot het deeg bruin is. Dek het deeg af met aluminiumfolie als het te bruin wordt. Laat de Beef Wellington nog 5 minuten rusten.
13. Verwarm voor de saus het achtergehouden paddenstoelenmengsel. Roer er 1 eetlepel bloem door en bak deze 1 minuut mee. Voeg de kalfsfond en de rode wijn in gedeelten toe en laat de saus zachtjes 5 minuten koken. Voeg naar smaak peper en zout toe.
14. Leg de Beef Wellington op een voorverwarmde schaal en snijd deze in plakken. Serveer de saus er apart bij.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
660 kcal
Vetten
43 gram
Waarvan verzadigd vet
25 gram
Koolhydraten
26 gram
Eiwitten
36 gram
Meer recepten in de categorie
champignon
oesterzwam
rund
druif
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Winactie wedstrijdkaarten
Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS roept de PLUS Hollandse nieuwe met ui 2 stuks terug
Lees meer
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Fish Tales Ansjovisfilets in olijfolie 95 gram
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen