
Beef Wellington met rodewijnsaus
Hoofdgerecht
8 pers.
ca. 50 min
Frans
Ingrediënten
1 kilogram rosbief (stuk van gelijke dikte)
50 gram boter
5 sjalotjes (gesnipperd)
250 gram oesterzwammen (in reepjes, schoongeveegd)
1 eetlepel cognac
150 gram roompaté
1 pak diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
1 eidooier
1 eetlepel bloem
300 milliliter kalfsfond
200 milliliter rode wijn
Bereidingswijze
1. Haal het vlees 30 minuten voor bereiden uit de koelkast.
2. Bestrooi de rosbief met peper en zout.
3. Verhit de helft van de boter en bak het vlees in circa 8 minuten rondom bruin. Neem het uit de pan en laat het iets afkoelen.
4. Bak de sjalotjes en paddenstoelen in de rest van de boter tot het vocht verdampt is. Voeg peper en zout toe en laat dit mengsel afkoelen.
5. Meng de helft ervan met de cognac door de paté.
6. Rol de deegplakjes uit tot een grote lap die ruim om het vlees past.
7. Bestrijk het vlees aan alle kanten met een dikke laag van de gemengde paté. Leg het vlees op het midden van het deeg.
8. Bestrijk de randen van het deeg met water en vouw het deeg om het vlees. (Snijd eventueel de hoeken uit het deeg zodat de deeglaag niet te dik wordt.) Druk de randen goed aan.
9. Leg het vlees met de deegnaad aan de onderzijde op een ingevette bakplaat. Knip het deeg op enkele plaatsen in om de hete lucht te laten ontsnappen.
10. Rol de restjes van het deeg opnieuw uit en vorm er figuurtjes van. Plak deze met losgeklopt ei op het deeg. Strijk de rest van het ei over het gerecht. Bewaar de Beef Wellington afgedekt in de koelkast.
11. Haal het vlees 30 minuten voor bereiden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C.
12. Zet het vlees in het midden van de oven en bak circa 25-30 minuten tot het deeg bruin is. Dek het deeg af met aluminiumfolie als het te bruin wordt. Laat de Beef Wellington nog 5 minuten rusten.
13. Verwarm voor de saus het achtergehouden paddenstoelenmengsel. Roer er 1 eetlepel bloem door en bak deze 1 minuut mee. Voeg de kalfsfond en de rode wijn in gedeelten toe en laat de saus zachtjes 5 minuten koken. Voeg naar smaak peper en zout toe.
14. Leg de Beef Wellington op een voorverwarmde schaal en snijd deze in plakken. Serveer de saus er apart bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
660 kcal
Vetten
43 gram
Waarvan verzadigd vet
25 gram
Koolhydraten
26 gram
Eiwitten
36 gram
Meer recepten in de categorie