
Beef Wellington
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 50 min
Europees
Ingrediënten
600 gram ossenhazen (stuk van gelijke dikte)
25 gram boter
1 eetlepel zonnebloemolie
4 sjalotjes (gesnipperd)
250 gram champignons (fijngehakt, schoongeveegd)
250 gram gemengde paddenstoelen (fijngehakt, schoongeveegd)
2 theelepels verse tijm
100 gram rauwe hammen (in plakjes)
1 pak diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
1 rol bladerdeeg (vers)
1 eidooier
1 eetlepel melk
Bereidingswijze
1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met zout en peper.
2. Verhit de boter en de olie en bak het vlees 5 minuten aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen.
3. Fruit de sjalotjes in het bakvet en voeg alle paddenstoelen, tijm, zout en peper toe en bak tot het meeste vocht verdampt is. Schep het mengsel uit de pan en laat goed afkoelen.
4. Verpak het vlees, met de ham en het paddenstoelenmengsel, in bladerdeeg.
5. Vorm of steek van het overgebleven bladerdeeg figuurtjes zoals sterren of blaadjes en leg ze op het deeg. Zet de Beef Wellington minimaal 1,5 uur in de koelkast.
6. Haal het vlees 1 uur voor de verdere bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
7. Verwarm de oven voor op 180°C.
8. Bestrijk het deeg met de eidooier, losgeklopt met melk.
9. Bak de Beef Wellington in de braadslede iets onder het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en medium. Laat het vlees uit de oven 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
510 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
19 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie