
Beenham in bladerdeeg met sjalot-rodewijnsaus
Hoofdgerecht
8 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
1 eetlepel olie
2 beenhammen (à 500 g, naturel)
1 eetlepel scherpe mosterd
1 theelepel balsamicoazijn
2 rollen bladerdeeg (koelvers)
0.5 bosjes tijm
1 ei (losgeklopt)
2 eetlepels olijfolie
1 zakje sjalot (gehalveerd, gepeld)
2 eetlepels balsamicoazijn
300 milliliter rode wijn
1 theelepel maizena
100 milliliter kippenbouillon (van tablet)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het bladerdeeg uit op het werkvlak en bestrooi met een deel van de tijm.
2. Leg de hammen erop en bestrooi met nog wat tijm. Vouw het deeg om de ham heen en druk de naden goed op elkaar.
3. Knip overtollig deeg weg en rol dit samen met andere restjes deeg uit. Snijd er figuren uit waarmee je de pakketjes kunt versieren.
4. Leg de hampakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk ze met het ei. Versier ze naar wens met deegfiguren en bestrijk deze ook met ei.
5. Bak de pakketjes in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin. Verwarm intussen de saus.
6. Laat de hampakketjes 5 minuten buiten de oven rusten en serveer op een mooie schaal met de saus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
470 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
28 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
28 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie