
Beenham met gekruide sinaasappelsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 sinaasappel
200 milliliter sinaasappelsap
4 eetlepels honing
1 eetlepel verse rozemarijn (gehakt)
600 gram beenham (voorgegaard)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Boen de sinaasappel schoon en snijd hem doormidden. Rasp van de ene helft 1 theelepel van de schil en gebruik de andere helft, in partjes gesneden, als garnering.
3. Breng sinaasappelsap met sinaasappelrasp, honing en rozemarijn aan de kook en laat dit 5 minuten trekken.
4. Leg de ham in de ovenschaal, giet het sap-honingmengsel erover en zet de ham 30 minuten in de oven. Giet tussentijds wat van het vocht over de ham.
5. Serveer de ham in dikke plakken gesneden en gegarneerd met partjes sinaasappel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
250 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
28 gram
Meer recepten in de categorie