Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Beenham met gember en sinaasappel uit de oven

Beenham met gember en sinaasappel uit de oven

Ingrediënten

  • 600 gram beenham
  • 4 cm gember
  • 75 gram rucolamelange
  • 3 stuks sinaasappels
  • 4 eetlepels honing
  • 2 stengels lente-uitjes
  • 70 gram hazelnoten
  • 300 gram boerenkool
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 205 gram linzen
Beenham met gember en sinaasappel uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Was 1 sinaasappel, rasp de schil en pers het sap uit. Snijd de overige sinaasappels in plakjes en snijd vervolgens de schil eraf. Schil en rasp de gember, spoel de linzen goed af en snijd de lente-ui in schuine ringen.
  3. Meng de helft van het sap van de sinaasappel met de honing, de gember en de sinaasappelrasp tot een marinade. Leg de beenham in een ovenschaal, schenk de marinade erover en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Bak de ham vervolgens in 50 minuten in de oven gaar en goudbruin. Bestrijk iedere 10 minuten met de marinade en keer halverwege om.
  4. Verhit een koekenpan, rooster de hazelnoten, laat afkoelen en hak grof. Verhit in dezelfde koekenpan een scheutje olijfolie, roerbak de boerenkool 4 minuten en zet opzij.
  5. Meng het resterende sinaasappelsap met de mosterd en de azijn tot een frisse dressing.
  6. Meng de afgekoelde boerenkool met de rucolamelange, de linzen, de lente-ui, de plakken sinaasappel, de hazelnoten en de dressing tot een frisse salade.
  7. Snijd de beenham in plakken, verdeel over de borden en serveer samen met de sinaasappel-boerenkool salade.
  8. Tip: Extra lekker met 1 theelepel chilipoeder door de sinaasappelmarinade!

    Voedingswaarde

  • Kcal 529
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 32 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 7