
Beenham met gember en sinaasappel uit de oven
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 gram beenham
4 cm gember
75 gram rucolamelange
3 stuks sinaasappels
4 eetlepels honing
2 stengels lente-uitjes
70 gram hazelnoten
300 gram boerenkool
1 theelepel Dijon mosterd
1 eetlepel witte wijnazijn
205 gram linzen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Was 1 sinaasappel, rasp de schil en pers het sap uit. Snijd de overige sinaasappels in plakjes en snijd vervolgens de schil eraf. Schil en rasp de gember, spoel de linzen goed af en snijd de lente-ui in schuine ringen.
3. Meng de helft van het sap van de sinaasappel met de honing, de gember en de sinaasappelrasp tot een marinade. Leg de beenham in een ovenschaal, schenk de marinade erover en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Bak de ham vervolgens in 50 minuten in de oven gaar en goudbruin. Bestrijk iedere 10 minuten met de marinade en keer halverwege om.
4. Verhit een koekenpan, rooster de hazelnoten, laat afkoelen en hak grof. Verhit in dezelfde koekenpan een scheutje olijfolie, roerbak de boerenkool 4 minuten en zet opzij.
5. Meng het resterende sinaasappelsap met de mosterd en de azijn tot een frisse dressing.
6. Meng de afgekoelde boerenkool met de rucolamelange, de linzen, de lente-ui, de plakken sinaasappel, de hazelnoten en de dressing tot een frisse salade.
7. Snijd de beenham in plakken, verdeel over de borden en serveer samen met de sinaasappel-boerenkool salade.
Tip: Extra lekker met 1 theelepel chilipoeder door de sinaasappelmarinade!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2221 Kj
Calorieën
529 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
32 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
38 gram