
Beenham met paksoi en peterseliesaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Nederlands
Ingrediënten
6 eetlepels olijfolie
500 gram beenhammen (naturel) (aan een stuk)
50 gram bloem
600 milliliter melk
1 bosje verse peterselie (gehakt)
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel mosterd
1 scheutje kookroom
1 struik paksoi (in repen)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ham rondom lichtbruin. Bestrooi met zout en peper.
2. Leg het vlees in een braadslede of ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet 35-40 minuten in de oven.
3. Verhit de boter en fruit hierin de ui.
4. Roer de bloem erdoor en bak deze 1-2 minuten mee.
5. Giet de melk al roerend in gedeelten erbij tot de saus bindt. Roer de peterselie, het citroensap, de mosterd en kookroom erdoor. Houd de saus warm.
6. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de paksoi 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
7. Snijd de beenham in dikke plakken. Serveer de ham met de peterseliesaus en paksoi.
8. Lekker met gekookte krieltjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
410 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie