
Beenham met sinaasappel-kaneelsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
5 sinaasappels
1 beenham (naturel) (ca. 600 g)
50 gram geschaafde amandelen
2 eetlepels marmelade
0.5 eetlepels verse rozemarijn (fijngehakt)
1 theelepel kaneelpoeder
50 gram boter
200 milliliter vleesbouillon
200 milliliter kookroom
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de schil eraf. Pers 2 sinaasappels uit. Schil de overige sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
2. Leg de beenham in een braadslede. Meng sinaasappelrasp met de amandelen, marmelade, rozemarijn, kaneel, boter, zout en peper. Verdeel dit mengsel over de ham.
3. Schenk de bouillon en sinaasappelsap erbij en braad de ham in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
4. Laat het vlees op een plank circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
5. Schenk het braadvocht met de room in een pannetje en kook iets in. Schep de sinaasappelpartjes erdoor.
6. Snijd de ham in plakken en serveer met de saus. Lekker met aardappelpuree en spruitjes, doperwten of sperziebonen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
565 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
24 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie