
Beenham uit de oven met tricolore aardappels, spruitjes en appel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 17 min
29.04 voor 4 pers.
Ingrediënten
50 gram Roomboter
600 gram Beenham
2 stuks Rode ui
3 stuks Friszoete appels
500 gram Spruitjes
29 gram Maggi jus naturel
125 gram Cranberrysaus
600 gram PLUS grill & gaar tricolore aardappels
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en laat de boter smelten. Leg zodra de boter begint te bruisen de beenham in de pan en bak rondom bruin.
2. Snijd ondertussen de rode ui in grove stukken. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken. Maak de spruitjes schoon. Meng de ui met de met de appels, spruitjes, twee eetlepels olijfolie, zout en peper. Meng de maggi jus met 50 ml water en de cranberrysaus.
3. Haal de beenham uit de pan en smeer in met het cranberrymengsel. Leg de beenham in een ovenschaal en leg de ui, appel en spruitjes eromheen. Rooster de beenham ongeveer 45 minuten in de oven.
4. Verwarm de laatste 10 minuten de tricolore aardappels in een ovenbestendige schaal in de oven. Serveer de beenham op een mooie schaal met de appel, groenten en aardappels eromheen. Garneer met het braadvocht.
Meer recepten in de categorie