
Beenhammetjes met zoete knolgroenten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Nederlands
Ingrediënten
2 eetlepels olie
1 eetlepel majoraan
1 eetlepel honing
2 winterwortels (grote, geschild, in stukken)
2 rauwe bieten (geschild, in stukken)
1 pastinaak (middelgroot, geschild, in stukken)
2 beenhammen (naturel)
100 milliliter water
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng de golie met de honing, majoraan en wat versgemalen peper in een kom en schep hier de stukken groenten doorheen.
2. Doe dit over in een ovenschaal en leg de hammetjes ertussen.
3. Giet het water of de wijn in de schaal en dek af met aluminiumfolie.
4. Bak de schotel in circa 30 minuten gaar en verwijder dan het folie. Laat nog 10 minuten bruin bakken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
415 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
47 gram
Meer recepten in de categorie