
Belgische chocolademoussetaart
Bakken
8 pers.
ca. 150 min
Ingrediënten
5 plakjes roombotercake
3 el extra kersenjam
150 g suiker
350 g pure chocolade
400 ml slagroom
Keukenmateriaal: springvorm (20 cm ø), bakpapier
Bereidingswijze
Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier. Zet de rand erop en sluit de vorm. Zet tegen de rand ook een reep bakpapier.
Beleg de bodem met de plakken cake; snijd waar nodig de cake bij, zodat de hele bodem goed bedekt is. Druk de cakebodem licht aan. Verdeel er de kersenjam over.
Breng in een steelpan de suiker met 75 ml water aan de kook. Roer regelmatig tot een heldere siroop ontstaat. Hak de chocolade fijn.
Neem de pan van het vuur. Laat de chocolade al roerende in de warme siroop smelten. Schenk de chocolademassa in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom stijf. Spatel in 3 porties de slagroom door de chocolademassa.
Schenk de chocolademousse op de cakebodem. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Variatietip
Garneer de chocolademoussetaart met paaschocolade.