Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bes(te)-balletjes

Bes(te)-balletjes

Bes(te)-balletjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Traktatie
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
16

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 g ontpitte dadels
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 25 g rozijnen
  • 25 g cranberry’s en/of gedroogd fruit zoals vijgen of pruimen
  • 25 g walnoten
  • 25 g zonnebloempitten
  • 100 g amandelen
  • 50 g kokosolie, gesmolten
  • ½ sinaasappelschil, geraspt
  • decoratie: cacaopoeder, kokosrasp, grofgehakte pistachenootjes
  • kleurige papieren cups
Bereiden
Leg de dadels en abrikozen 5 minuten in kokend water, in een vuurvaste kom.
Maal de overige ingrediënten in de keukenmachine.
Giet de dadels en abrikozen af en voeg deze toe.
Mix alles tot een deegbal.
Maak hoopjes van 20-25 gram en draai deze in je handen tot balletjes.
Rol ze voor verschillende kleuren door aparte schaaltjes, gevuld met cacaopoeder, kokosrasp, pistachenootjes en gojibessen.
Leg ze in de papieren cups en serveer ze op een leuk bord.
Tip: Maak een fruitspies van de balletjes. Rol de balletjes wat kleiner en prik om en om een balletje en een blauwe bes op een stokje.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.