Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bes(te)-balletjes

Bes(te)-balletjes

Ingrediënten

  • 50 g ontpitte dadels
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 25 g rozijnen
  • 25 g cranberry’s en/of gedroogd fruit zoals vijgen of pruimen
  • 25 g walnoten
  • 25 g zonnebloempitten
  • 100 g amandelen
  • 50 g kokosolie, gesmolten
  • ½ sinaasappelschil, geraspt
  • decoratie: cacaopoeder, kokosrasp, grofgehakte pistachenootjes
  • kleurige papieren cups
Bes(te)-balletjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 16 personen

Bereidingswijze

  1. Leg de dadels en abrikozen 5 minuten in kokend water, in een vuurvaste kom.
  2. Maal de overige ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Giet de dadels en abrikozen af en voeg deze toe.
  4. Mix alles tot een deegbal.
  5. Maak hoopjes van 20-25 gram en draai deze in je handen tot balletjes.
  6. Rol ze voor verschillende kleuren door aparte schaaltjes, gevuld met cacaopoeder, kokosrasp, pistachenootjes en gojibessen.
  7. Leg ze in de papieren cups en serveer ze op een leuk bord.
  8. Tip: Maak een fruitspies van de balletjes. Rol de balletjes wat kleiner en prik om en om een balletje en een blauwe bes op een stokje.