1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bes(te)-balletjes

Bes(te)-balletjes

Bes(te)-balletjes product foto
  • Ingredienten:

  • 50 g ontpitte dadels
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 25 g rozijnen
  • 25 g cranberry’s en/of gedroogd fruit zoals vijgen of pruimen
  • 25 g walnoten
  • 25 g zonnebloempitten
  • 100 g amandelen
  • 50 g kokosolie, gesmolten
  • ½ sinaasappelschil, geraspt
  • decoratie: cacaopoeder, kokosrasp, grofgehakte pistachenootjes
  • kleurige papieren cups
Bereiden
Leg de dadels en abrikozen 5 minuten in kokend water, in een vuurvaste kom.
Maal de overige ingrediënten in de keukenmachine.
Giet de dadels en abrikozen af en voeg deze toe.
Mix alles tot een deegbal.
Maak hoopjes van 20-25 gram en draai deze in je handen tot balletjes.
Rol ze voor verschillende kleuren door aparte schaaltjes, gevuld met cacaopoeder, kokosrasp, pistachenootjes en gojibessen.
Leg ze in de papieren cups en serveer ze op een leuk bord.
Tip: Maak een fruitspies van de balletjes. Rol de balletjes wat kleiner en prik om en om een balletje en een blauwe bes op een stokje.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.
Menugang
Traktatie
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
16
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie