
Bes(te)-balletjes
16 pers.
ca. 55 min
Aziatisch
Ingrediënten
50 g ontpitte dadels
50 g gedroogde abrikozen
25 g rozijnen
25 g cranberry’s en/of gedroogd fruit zoals vijgen of pruimen
25 g walnoten
25 g zonnebloempitten
100 g amandelen
50 g kokosolie, gesmolten
½ sinaasappelschil, geraspt
decoratie: cacaopoeder, kokosrasp, grofgehakte pistachenootjes
kleurige papieren cups
Bereidingswijze
Leg de dadels en abrikozen 5 minuten in kokend water, in een vuurvaste kom.
Maal de overige ingrediënten in de keukenmachine.
Giet de dadels en abrikozen af en voeg deze toe.
Mix alles tot een deegbal.
Maak hoopjes van 20-25 gram en draai deze in je handen tot balletjes.
Rol ze voor verschillende kleuren door aparte schaaltjes, gevuld met cacaopoeder, kokosrasp, pistachenootjes en gojibessen.
Leg ze in de papieren cups en serveer ze op een leuk bord.
Tip: Maak een fruitspies van de balletjes. Rol de balletjes wat kleiner en prik om en om een balletje en een blauwe bes op een stokje.