

Bibimbap met gehakt en een eitje
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
11.10 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Basmatirijst
2 stuks Paprika's (1 geel
350 gram Gemengd gehakt
50 ml Woksaus teriyaki
500 gram Spinazie
100 gram Wortel julienne
4 stuks Eieren
100 gram Tauge
1 bosje Koriander
4 eetlepel Gebakken uitjes
4 eetlepel Sesamzaad
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Snijd de paprika’s in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de paprika gedurende 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
2. Verwarm ondertussen een tweede koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin het gehakt gaar. Breng op smaak met de woksaus. Leg het gehakt in een schaaltje en zet apart. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheut olijfolie en roerbak hierin de spinazie. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Verwarm de pan voor de laatste keer met een scheut olijfolie en bak hierin de wortel gedurende 2-3 minuten.
3. Haal de paprika uit de pan, doe in een schaaltje en zet apart. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheutje olijfolie en bak hierin de eieren naar wens.
4. Verdeel de rijst over vier kommen en verdeel er de paprika, gehakt, spinazie en taugé over. Top met de eieren, korianderblaadjes, gefrituurde uitjes en sesamzaad.
Meer recepten in de categorie