Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bibimbap met gehakt en een eitje

Bibimbap met gehakt en een eitje

Ingrediënten

  • 250 gram Basmatirijst
  • 2 stuks Paprika's (1 geel, 1 rood)
  • 350 gram Gemengd gehakt
  • 50 ml Woksaus teriyaki
  • 500 gram Spinazie
  • 100 gram Wortel julienne
  • 4 stuks Eieren
  • 100 gram Tauge
  • 1 bosje Koriander, alleen de blaadjes
  • 4 eetlepel Gebakken uitjes
  • 4 eetlepel Sesamzaad
Bibimbap met gehakt en een eitje product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Snijd de paprika’s in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de paprika gedurende 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  2. 2. Verwarm ondertussen een tweede koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin het gehakt gaar. Breng op smaak met de woksaus. Leg het gehakt in een schaaltje en zet apart. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheut olijfolie en roerbak hierin de spinazie. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Verwarm de pan voor de laatste keer met een scheut olijfolie en bak hierin de wortel gedurende 2-3 minuten.
  3. 3. Haal de paprika uit de pan, doe in een schaaltje en zet apart. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheutje olijfolie en bak hierin de eieren naar wens.
  4. 4. Verdeel de rijst over vier kommen en verdeel er de paprika, gehakt, spinazie en taugé over. Top met de eieren, korianderblaadjes, gefrituurde uitjes en sesamzaad.

    Voedingswaarde

  • Kcal 715
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 36 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 9