
Biefreepjes met knoflook, broccoli en ovenfrietjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Nederlands
Ingrediënten
1 zak ovenfriet
400 gram bieflappen (in dunne reepjes)
1 theelepel knoflook (geperst)
1 theelepel gedroogde rozemarijn
3 eetlepels olijfolie extra vergine
500 gram broccoli (in roosjes)
0 nootmuskaat
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de frieten.
2. Schep de biefreepjes met de knoflook, rozemarijn, 2 eetlepels olie, zout en peper goed door elkaar.
3. Leg de frieten op de bakplaat en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Kook intussen de broccoli in circa 4 minuten beetgaar in ruim water met zout. Giet af en besprenkel met de rest van de olie en eventueel met nootmuskaat.
5. Roerbak in de laatste 2 minuten het vlees op hoge stand in een koekenpan of wok kort.
6. Schep het vlees op de borden en serveer met de broccoli en frieten bestrooid met zout en peper.
7. Garneer de biefreepjes eventueel met verse rozemarijn.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
775 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
87 gram
Eiwitten
37 gram
Meer recepten in de categorie