1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefroerbak met groene asperges en peultjes

Biefroerbak met groene asperges en peultjes

Biefroerbak met groene asperges en peultjes product foto
  • Ingredienten:

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 500 g groene asperges
  • 3 el sojasaus
  • 2 tl honing
  • sap van 1 limoen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g Blonde d’Aquitaine biefstuk, in reepjes
  • 1 bakje peultjes (150 g)
  • 4 el koriander, grofgehakt
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het houtige uiteinde van de asperges en snijd ze in schuine stukjes van 3 cm.
Meng voor de woksaus de sojasaus met de honing en het limoensap.
Verhit in een wok de olie. Bak de biefstukreepjes 1 minuut op hoog vuur. Schep het vlees uit de wok.
Bak de aspergestukjes 3 minuten al omscheppend op hoog vuur. Voeg de peultjes toe en bak de groenten in nog 4 minuten knapperig gaar.
Schep de biefreepjes met de woksaus erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg peper naar smaak toe.
Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep de biefroerbak op de rijst en bestrooi met de koriander.
Variatie
Voor 2 personen: Halveer de hoeveelheid ingrediënten: gebruik 200 gram asperges en een heel bakje peultjes. Maak een roerbaksaus van 2 el sojasaus en 1 tl honing.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 63 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 490
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie