Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefroerbak met groene asperges en peultjes

Biefroerbak met groene asperges en peultjes

Biefroerbak met groene asperges en peultjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 500 g groene asperges
  • 3 el sojasaus
  • 2 tl honing
  • sap van 1 limoen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g Blonde d’Aquitaine biefstuk, in reepjes
  • 1 bakje peultjes (150 g)
  • 4 el koriander, grofgehakt
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het houtige uiteinde van de asperges en snijd ze in schuine stukjes van 3 cm.
Meng voor de woksaus de sojasaus met de honing en het limoensap.
Verhit in een wok de olie. Bak de biefstukreepjes 1 minuut op hoog vuur. Schep het vlees uit de wok.
Bak de aspergestukjes 3 minuten al omscheppend op hoog vuur. Voeg de peultjes toe en bak de groenten in nog 4 minuten knapperig gaar.
Schep de biefreepjes met de woksaus erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg peper naar smaak toe.
Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep de biefroerbak op de rijst en bestrooi met de koriander.
Variatie
Voor 2 personen: Halveer de hoeveelheid ingrediënten: gebruik 200 gram asperges en een heel bakje peultjes. Maak een roerbaksaus van 2 el sojasaus en 1 tl honing.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
63 g
vet
11 g
Kcal
490