Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefroerbak met groene asperges en peultjes

Biefroerbak met groene asperges en peultjes

Ingrediënten

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 500 g groene asperges
  • 3 el sojasaus
  • 2 tl honing
  • sap van 1 limoen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g Blonde d’Aquitaine biefstuk, in reepjes
  • 1 bakje peultjes (150 g)
  • 4 el koriander, grofgehakt
Biefroerbak met groene asperges en peultjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het houtige uiteinde van de asperges en snijd ze in schuine stukjes van 3 cm.
  2. Meng voor de woksaus de sojasaus met de honing en het limoensap.
  3. Verhit in een wok de olie. Bak de biefstukreepjes 1 minuut op hoog vuur. Schep het vlees uit de wok.
  4. Bak de aspergestukjes 3 minuten al omscheppend op hoog vuur. Voeg de peultjes toe en bak de groenten in nog 4 minuten knapperig gaar.
  5. Schep de biefreepjes met de woksaus erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg peper naar smaak toe.
  6. Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep de biefroerbak op de rijst en bestrooi met de koriander.

Variatie

Voor 2 personen: Halveer de hoeveelheid ingrediënten: gebruik 200 gram asperges en een heel bakje peultjes. Maak een roerbaksaus van 2 el sojasaus en 1 tl honing.

    Voedingswaarde

  • Kcal 490
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 63 g
  • Vet 11 g