
Biefstuk in honingmarinade met kruidenrösti
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
350 gram biefstuk (in dunne plakken)
4 eetlepels arachideolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel ketjap manis
3 druppels tabasco
500 gram kruimige aardappels (geschild, geraspt)
1 eidooier
1 eetlepel groene kruiden (vers, gehakt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 100°C.
2. Meng de ingrediënten voor de marinade met 2 eetlepels olie en bestrijk het vlees ermee.
3. Meng de ingrediënten voor de rösti met peper en zout en vorm er 4 platte koeken van.
4. Verhit de rest van de olie voor de rösti en bak de röstikoeken goudbruin en gaar in 5-6 minuten per kant. Houd ze warm in de oven.
5. Verhit een koekenpan met een anti-aanbaklaag of een grillpan en bak de biefstukjes maximaal 1 minuut per kant.
6. Leg de rösti op 2 warme borden. Leg het vlees erop of ernaast.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
670 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
56 gram
Eiwitten
47 gram
Meer recepten in de categorie