
Biefstuk medaillons met groene peperboter
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
50 g zachte ongezouten roomboter
1 el peperkorrels groen, fijngehakt
1 el PLUS Verse kruidenboterkruiden, fijngehakt
2 biefstukken (à ca. 125 g, PLUS Blonde d’Aquitaine)
4 plakken katenspek
2 el olijfolie
EXTRA plasticfolie en keukentouw
Bereidingswijze
Roer de boter, peperkorrels en kruidenboterkruiden door elkaar. Breng op smaak met zout. Leg 2 stukjes plasticfolie van 30 bij 30 centimeter op elkaar. Schep de boter erop. Wikkel het plastic strak op tot een rol en laat de boter in ca. 1 uur in de koelkast hard worden.
Snijd 8 mooie kleine stukjes van de 2 biefstukken. Snijd de plakjes spek in de lengte doormidden. Wikkel het spek om de buitenrand van de biefstukjes en zet vast met een stukje keukentouw (laat de boven- en onderkant van de biefstukjes dus vrij). Bestrooi het vlees aan beide kanten met een beetje zout.
Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem. Braad de biefstukjes op hoog vuur aan. Draai het vlees na 2 minuten om en bak de andere kant nog 2 minuten. Afhankelijk van de dikte van het vlees en van de gewenste gaarheid, 4-6 minuten bakken.
Leg de biefstukmedaillons op een mooie grote schaal. Snijd de peperboter in plakjes en leg op de medaillons.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
265 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie