Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk medaillons met groene peperboter

Biefstuk medaillons met groene peperboter

Ingrediënten

  • 50 g zachte ongezouten roomboter
  • 1 el peperkorrels groen, fijngehakt
  • 1 el PLUS Verse kruidenboterkruiden, fijngehakt
  • 2 biefstukken (à ca. 125 g, PLUS Blonde d’Aquitaine)
  • 4 plakken katenspek
  • 2 el olijfolie
  • EXTRA plasticfolie en keukentouw
Biefstuk medaillons met groene peperboter product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Roer de boter, peperkorrels en kruidenboterkruiden door elkaar. Breng op smaak met zout. Leg 2 stukjes plasticfolie van 30 bij 30 centimeter op elkaar. Schep de boter erop. Wikkel het plastic strak op tot een rol en laat de boter in ca. 1 uur in de koelkast hard worden.
  2. Snijd 8 mooie kleine stukjes van de 2 biefstukken. Snijd de plakjes spek in de lengte doormidden. Wikkel het spek om de buitenrand van de biefstukjes en zet vast met een stukje keukentouw (laat de boven- en onderkant van de biefstukjes dus vrij). Bestrooi het vlees aan beide kanten met een beetje zout.
  3. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem. Braad de biefstukjes op hoog vuur aan. Draai het vlees na 2 minuten om en bak de andere kant nog 2 minuten. Afhankelijk van de dikte van het vlees en van de gewenste gaarheid, 4-6 minuten bakken.
  4. Leg de biefstuk­medaillons op een mooie grote schaal. Snijd de peperboter in plakjes en leg op de medaillons.

    Voedingswaarde

  • Kcal 265
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 1 g
  • Vet 22 g