
Biefstuk met aardappelgratin en spruiten
4 pers.
ca. 90 min
Hollands
Ingrediënten
1 pakket PLUS FeestMoment Roerbakspruitjes
4 Blonde d’Aquitaine Biefstukken
1 schaal PLUS Aardappelgratin naturel
1 el roomboter of margarine
3 el olijfolie traditioneel
1 zak PLUS FeestMoment Rode wijnsaus
Bereidingswijze
Voorbereiden
1. Pel de sjalotjes uit het spruitenpakket en snijd ze in partjes. Pers de knoflook. Snijd een stukje van de onderzijde van de spruitjes, verwijder de buitenste blaadjes en was de spruiten.
2. Wel de rozijnen en abrikozen in een kom met warm water.
3. Kook de spruitjes in een pan met ruim kokend water en 1 tl zout in ca. 8 min. voor een stevige bite of ca. 12 min. voor een zachte bite. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koeling (maximaal 2 dagen).
Bereiden
1. Haal de biefstukken 1 uur voor bereiding uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
3. Bereid de aardappelgratin volgens de aanwijzing op de verpakking in de oven.
4. Verhit de boter en 1 eetlepel van de olie in een koekenpan met een dikke bodem en leg de biefstuk erin als het schuim van de boter wegtrekt. Bak het vlees aan beide kanten op hoog vuur bruin in ca. 3 minuten. Leg de biefstukken op een bakplaat en gaar ze nog 10 min. in de oven (bij de aardappelgratin). Schenk de saus in de koekenpan en breng tegen de kook. Houd warm op laag vuur.
5. Fruit ondertussen de gesnipperde sjalotjes in de rest van de olie samen met de knoflook 3-4 min. op laag vuur. Dep de gewelde rozijnen en abrikozen droog met keukenpapier. Roerbak de walnootstukjes, rozijnen, abrikozen en spruitjes samen met de sjalotten op matig vuur tot ze goed heet zijn. Breng op smaak met peper en zout.
6. Laat de biefstukken nog 5 min. buiten de oven rusten op de bakplaat onder aluminiumfolie of onder een deksel.
7. Serveer de biefstuk met de saus, spruiten en aardappelgratin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
650 kcal
Vetten
34 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
39 gram