
Biefstuk met champignons en gebakken aardappelen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks biefstukken
250 gram champignons
1 kg aardappelen
400 gram wortels
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke parten en kook deze 18 minuten. Giet af en
bewaar in de pan.
3. Borstel ondertussen de paddestoelen schoon en breng opnieuw een pan met water
aan de kook.
4. Kook vervolgens de wortels 10 minuten.
5. Verhit ondertussen 2 koekenpannen met zowel een scheutje olie als een klontje boter. Bak in de ene pan de biefstukken in 4-5 minuten rondom bruin en verpak het vlees daarna in een vel aluminiumfolie. Bak in het vet van de biefstuk de paddestoelen 6 minuten.
6. Bak tegelijkertijd in de andere pan de gekookte aardappelen in 8 minuten rondom goudbruin en knapperig.
7. Verdeel de biefstuk, de gebakken aardappelen en de wortels over de borden en garneer met de paddestoelen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1946 Kj
Calorieën
462 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
46 gram