
Biefstuk met champignons
Hoofdgerecht
1 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
1 biefstuk (op kamertemperatuur)
25 gram boter
150 gram kastanjechampignons (in plakjes)
1 ui (gesnipperd)
50 milliliter kookroom
0 verse kruiden (gehakt)
3 druppels citroensap
2 sneeën brood (geroosterd)
Bereidingswijze
1. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snipper de ui. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
2. Braad de biefstuk op de gebruikelijke manier in de boter. Neem uit de pan en laat afgedekt rusten.
3. Bak de champignons op hoog vuur een paar minuten in het braadvet. Draai de warmtebron iets lager en voeg de ui toe. Laat meebakken tot de ui glazig is. Roer er de kookroom door en laat circa 5 minuten stoven.
4. Roer er de kruiden door en breng verder op smaak met wat zout en peper en het citroensap of de aceto balsamico. Eet met geroosterd brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
655 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
21 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
41 gram
Meer recepten in de categorie