
Biefstuk met frietjes, tuinbonen en kruidenmayonaise
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
48.53 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Biefstuk
750 gram Ovenfriet
1 bosje Peterselie
1 bosje Basilicum
100 gram Mayonaise
1 stuk Citroen
710 gram Tuinbonen
Bereidingswijze
1. Haal de biefstukken een half uur van tevoren uit de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant. Hussel de frietjes halverwege de baktijd om.
3. Doe de peterselie- en basiclicumblaadjes in een keukenmachine of hakmolentje en hak fijn. Voeg de mayonaise toe samen met zout, peper en een theelepel citroensap. Mix tot een groene saus. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper, zout en citroensap.
4. Verwarm een grote koekenpan met een klont boter en een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de biefstukken goudbruin, ongeveer 5 minuten. Draai ze om en bak nog 2-3 minuten. Breng beide kanten op smaak met peper en zout.
5. Verwarm ondertussen de tuinbonen in een pan op laag vuur. Verpak de biefstukken in aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen en laat 5 minuten rusten.
6. Snijd de biefstuk in reepjes van 2-3 centimeter breed. Verdeel de frietjes, biefstuk en tuinbonen over vier borden en serveer de groene-kruidenmayonaise ernaast.
Meer recepten in de categorie