Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met garnalen-dilleboter met pofaardappel en sla

Biefstuk met garnalen-dilleboter met pofaardappel en sla

Ingrediënten

  • 100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 bakje Hollandse garnalen (100 g), grof gehakt
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 4-8 grote kruimige aardappelen, schoongeboend
  • 1 zak slamix met rucola (100 g)
  • 3 tomaten, in plakjes
  • 100 g sladressing honing-mosterd
  • 4 PLUS Blonde d’Aquitaine biefstukken, op kamertemperatuur
Biefstuk met garnalen-dilleboter met pofaardappel en sla product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe 75 gram boter in een diep bord. Hak de helft van de garnalen grof en prak ze met de dille en het zout naar smaak door de boter. Leg de boter op een vel platic keukenfolie en rol op als een zuurtje zodat een ronde ‘worst’ ontstaat. Leg een uur in de koeling om op te stijven.
  2. Pof de aardappelen in 10 minuten in de magnetron op vol vermogen (800 Watt). Wikkel de aardappelen in een schone keukendoek en laat ze 10 minuten nagaren. Meng de slamix met de tomaten en de sladressing.
  3. Smelt in een koekenpan de laatste 25 gram boter. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Bak ze in de boter in 2-3 minuten per kant mooi bruin en vanbinnen naar wens rosé of gaar.
  4. Leg de biefstukken met de sla op 4 borden. Snijdt de boter in dunne plakjes en verdeel over het vlees en bestrooi met de rest van de garnalen. Serveer met de pofaardappelen.

Variatie

Verrijk de sla met knapperige sperziebonen en/of peultjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 510
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 28 g
  • Vet 27 g