
Biefstuk met garnalen-dilleboter met pofaardappel en sla
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
1 bakje Hollandse garnalen (100 g), grof gehakt
1 el dille, fijngehakt
4-8 grote kruimige aardappelen, schoongeboend
1 zak slamix met rucola (100 g)
3 tomaten, in plakjes
100 g sladressing honing-mosterd
4 PLUS Blonde d’Aquitaine biefstukken, op kamertemperatuur
Bereidingswijze
Doe 75 gram boter in een diep bord. Hak de helft van de garnalen grof en prak ze met de dille en het zout naar smaak door de boter. Leg de boter op een vel platic keukenfolie en rol op als een zuurtje zodat een ronde ‘worst’ ontstaat. Leg een uur in de koeling om op te stijven.
Pof de aardappelen in 10 minuten in de magnetron op vol vermogen (800 Watt). Wikkel de aardappelen in een schone keukendoek en laat ze 10 minuten nagaren. Meng de slamix met de tomaten en de sladressing.
Smelt in een koekenpan de laatste 25 gram boter. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Bak ze in de boter in 2-3 minuten per kant mooi bruin en vanbinnen naar wens rosé of gaar.
Leg de biefstukken met de sla op 4 borden. Snijdt de boter in dunne plakjes en verdeel over het vlees en bestrooi met de rest van de garnalen. Serveer met de pofaardappelen.
Variatietip!
Verrijk de sla met knapperige sperziebonen en/of peultjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
510 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
37 gram