Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met rode-paprikasaus en chips van parmaham

Biefstuk met rode-paprikasaus en chips van parmaham

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten
  • 175 g geroosterde rode paprika’s (pot)
  • 5 teentjes knoflook, gepeld
  • 4 el olijfolie
  • 4 plakken parmaham
  • 400 g bladspinazie
  • 4 Blonde d’Aquitaine biefstukken (Beter Leven), op kamertemperatuur
  • 1 takje biologische basilicum
  • EXTRA deegroller of lege fles, keukenpapier, staafmixer, grillpan
Biefstuk met rode-paprikasaus en chips van parmaham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Pureer de geroosterde paprika met 1 teentje knoflook en 2 el olie met de staafmixer in een hoge kom.
  2. Verhit 1 eetlepel van de olie in een hapjespan en bak de plakken ham knapperig uit. Leg de hete plakjes vanuit de pan direct op een deegroller of lege fles, bekleed met een dubbele laag keukenpapier en laat de plakjes afkoelen en uitlekken. Breek elk plakje ham in 3 stukjes.
  3. Bak 4 uitgeperste teentjes knoflook heel kort in het bakvet van de ham. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat de groente telkens al omscheppend slinken. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
  4. Bestrijk de biefstukken met de rest van de olie en bestrooi met eventueel zout en peper naar smaak. Gril de biefstukken in de hete grillpan in 2-3 minuten per kant mooi bruin en vanbinnen naar wens rood of rosé. Laat de biefstukken afgedekt 5 minuten rusten.
  5. Verwarm de spinazie al omscheppend op een hoog vuur en verdeel het over 4 warme borden. Snijd het vlees in plakjes, leg ze op de spinazie. Lepel de paprikasaus erover en garneer met de pijnboompitten, de hamchips en de basilicum

Variatie

Serveer voor de kleine gasten met in plakjes gesneden cherrytomaat en de hamchips.

    Voedingswaarde

  • Kcal 380
  • Eiwit 39 g
  • Koolhydraten 4 g
  • Vet 22 g