
Biefstukpuntjes met groene groenten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Indonesisch
Ingrediënten
300 gram zilvervliesrijst
300 gram sperziebonen (gebroken)
300 gram peultjes
2 eetlepels zonnebloemolie
300 gram biefstukken (in stukjes)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 lente-/bosuitjes (in ringen)
3 eetlepels ketjap manis
0.5 bosjes koriander (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Kook de rijst. Kook de sperziebonen en peultjes in circa 8 minuten beetgaar.
2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de biefstukpuntjes 1 minuut op een hoge stand. Voeg de sperziebonen, peultjes, knoflook, bosui en ketjap toe en verwarm 2 minuten.
3. Bestrooi de biefstukpuntjes en groenten op het bord met de koriander. Serveer met de rijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
470 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
68 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
27 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie