
Biefstuktartaar met romige witlof en aardappelpannenkoek
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
zout
olijfolie
peper
1 kg witlof
500 gram rundertartaartjes
1 zakje roomsaus
1 stuk ei
500 gram aardappelen vastkokend
2 teentjes knoflook
1 stuk ui
Bereidingswijze
1. Schil en rasp de aardappelen grof. Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd beiden fijn.
2. Breek het ei in een kopje en klop deze met een vork los.
3. Voeg de geraspte aardappelen, de ui, de knoflook en het ei in een kom en meng goed.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en schep het aardappelmengsel erbij. Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel plat en laat het circa 10 minuten op laag vuur goudbruin bakken. Draai de aardappelpannenkoek met behulp van een bord om en bak de andere kant ook 10 minuten.
5. Snijd de stronken witlof over de lengte doormidden en snijd de helften in parten.
6. Voeg de witlof aan een pan toe en zorg dat de parten net onder water staan. Breng het water aan de kook en kook de witlof 10-12 minuten. Giet af en bewaar in de pan.
7. Bereid, terwijl de witlof kookt, de ham-kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8. Verhit tot slot een klontje boter in een koekenpan en bak de biefstuktartaartjes in 3-4 minuten op hoog vuur rondom bruin.
9. Verdeel de aardappelpannenkoek, de witlof en de biefstuktartaartjes over de borden en garneer met de ham-kaassaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1632 Kj
Calorieën
388 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
35 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
37 gram