
Bierstoof met frites
4 pers.
ca. 120 min
Ingrediënten
600 gram sukadelappen
2 stuks uien
2 flessen bier
2 sneetjes bruin brood
500 gram spruitjes
2 eetlepels witte wijnazijn
500 gram ovenfrietjes
250 gram champignons
3 teentjes knoflook
2 stuks laurierbladeren
2 theelepels tijm
2 eetlepels mosterd
25 gram bruine basterdsuiker
2 stuks kruidnagels
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Pel en snipper de ui grof en pel en pers de knoflook. Snijd de champignons in parten, de sukadelappen in stukken en scheur het brood grof. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snijd doormidden.
3. Smelt een klontje boter in een braadpan en fruit de ui samen met de knoflook en de tijm. Voeg de champignons en de sukadelappen toe en bak in 8 minuten rondom goudbruin. Blus af met het bier en de witte wijnazijn. Voeg de suiker, het laurier, de mosterd en de kruidnagel toe en roer door. Voeg tot slot het brood en de spruitjes toe en laat het geheel 2 uur stoven.
4. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Serveer de bierstoof samen met de frites.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3227 Kj
Calorieën
771 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
78 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
48 gram