Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bierstoof met frites

Bierstoof met frites

Ingrediënten

  • 600 gram sukadelappen
  • 2 stuks uien
  • 2 flessen bier
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 500 gram spruitjes
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 500 gram ovenfrietjes
  • 250 gram champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stuks laurierbladeren
  • 2 theelepels tijm
  • 2 eetlepels mosterd
  • 25 gram bruine basterdsuiker
  • 2 stuks kruidnagels
Bierstoof met frites product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 120 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Pel en snipper de ui grof en pel en pers de knoflook. Snijd de champignons in parten, de sukadelappen in stukken en scheur het brood grof. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snijd doormidden.
  3. Smelt een klontje boter in een braadpan en fruit de ui samen met de knoflook en de tijm. Voeg de champignons en de sukadelappen toe en bak in 8 minuten rondom goudbruin. Blus af met het bier en de witte wijnazijn. Voeg de suiker, het laurier, de mosterd en de kruidnagel toe en roer door. Voeg tot slot het brood en de spruitjes toe en laat het geheel 2 uur stoven.
  4. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Serveer de bierstoof samen met de frites.

    Voedingswaarde

  • Kcal 771
  • Eiwit 48 g
  • Koolhydraten 78 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 13