Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bierworstjes met gegrilde sjalotten

Bierworstjes met gegrilde sjalotten

Ingrediënten

  • 4 PLUS Varkenssaucijzen
  • 1 el gemalen koriander
  • 3 tenen knoflook, fijngeperst
  • 1 fles Grimbergen Blanche
  • 10 sjalotten, geschild
  • 2 el olijfolie
  • 4 zachte witte puntjes, opengesneden
  • 4 el PLUS Tafelsaus barbecuesaus
  • 4 satéprikkers
Bierworstjes met gegrilde sjalotten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 75 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Prik de worstjes rondom in. Doe ze samen met de knoflook en koriander in een schaal en schenk het bier eroverheen. Schep ze even om. Dek de kom af en laat minimaal 1 uur op een koele plek of in de koelkast marineren.
  2. Snijd 2 sjalotten in ringen en doe ze in een kleine pan. Leg de worstjes erop en schenk de biermarinade erbij. Breng zachtjes aan de kook, zet het vuur laag en pocheer de worstjes op laag vuur circa 5 minuten. Haal ze uit het kookvocht en laat ze eventueel afkoelen. Dep de worstjes droog met keukenpapier.
  3. Snijd de resterende sjalotten doormidden en rijg ze op een satéprikker. Bestrijk de sjalottenspiesje en de worstjes rondom met olie. Leg beide op de grill, rooster rondom goudbruin en gaar in circa 10 minuten.
  4. Haal de sjalotten van de spiesjes en verdeel over de worstjes. Serveer met de barbecuesaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 545
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 32 g
  • Vet 36 g