
Biet Wellington
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Engels
Ingrediënten
5 stuks sjalotjes
5 teentjes knoflook
500 gram champignons
50 gram walnoten
400 gram spinazie
2 eetlepels rode port
1 theelepel peper
1 theelepel zout
1.5 theelepels rozemarijn
100 gram paneermeel
2 plakken bladerdeeg
4 stuks gekookte bieten
1 stuks ei
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Maak de sjalotjes en knoflook schoon en snijd klein.
3. Hak de champignons fijn, rooster de walnootjes en hak deze ook fijn.
4. Doe de spinazie in een pan en laat deze slinken. Knijp al het vocht eruit.
5. Fruit de sjalotten en de knoflook en verdeel het mengsel in twee porties.
6. Doe bij de ene helft de champignons en bak tot al het vocht is verdwenen.
7. Doe er een scheut port bij en laat inkoken.
8. Breng op smaak met peper en zout en wat groene kruiden.
9. Doe de andere helft van het mengsel met het broodkruim door de spinazie. Roer daar ook de walnootjes door.
10. Breng op smaak met peper en zout.
11. Spreid een vel bladerdeeg uit op een bakplaat en beleg een rechthoek met broodkruim-spinaziemengsel.
12. Leg hierop de bieten tegen elkaar aan.
13. Plak het champignonmengsel tussen en op de bieten.
14. Bedek de bieten met het tweede vel bladerdeeg. Druk goed aan, maak de randen dicht en snijd overtollig deeg weg.
15. Smeer in met losgeklopt ei en maak oppervlakkige schuine snedes in de bovenkant.
16. Bak 60 minuten op 190 graden,
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
385 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie